"You know what music is? God's little reminder that there's something else besides us in this universe; harmonic connection between all living beings, every where, even the stars"
August Rush

dimarts, 23 de setembre del 2008

Pau Alabajos i els músics furtius


Sembla ser que la bona música ve dels llocs on hi ha més dificultat per expressar-se. Això denota l'anormalitat de la nostra cultura i de la nostra llengua. Del País Valencià han sortit els grans noms de la música en català: Obrint Pas, La Gossa Sorda, Sva-ters, Pau Alabajos, Feliu Ventura... També de ses illes balears surten noms importants dins el panorama musical català: Antònia Font, Oprimits...

Dins aquest grup hi ha Pau Alabajos i els músics furtius, un grup on els principals protagonistes són la veu del Pau i les melodies dels músics que l'acompanyen. Segons va explicar ell mateix en un concert fa un temps a Tarragona, els músics es diuen així (furtius) perquè sovintejaven els carrers de València per fer sentir la seva música, ja que ningú els contractava per fer la música que feien i per denunciar la discriminació de la música en valencià a la ciutat. Així doncs, la policia els perseguia.

El primer concert que van fer a Tarragona va ser a la Sala Zero farà ja quasi dos anys. Des de llavors han anat tombant i han tornat en diverses ocasions (encara que jo no he tingut l'ocasió de seguir-los més). Des del principi se'ls va catalogar com una de les grans promeses de la cançó en català.

Segons el meu criteri, es tracta d'una Nova-Nova Cançó. És a dir, reivindicativa sense els elements que semblen avui dia imprescindibles com l'ska, el reggae, el rock, etc. Música melòdica, vocalista, atrevida, acústica. Cantautor, en definitiva.

El primer disc (Futur en venda) és una clara declaració d'intencions amb les seves lletres i tot el conjunt d'instruments que en formen part. Amb ell ha guanyat alguns premis com:

  • 2004: seleccionat pel Circuit de Música Jove de l'Horta
  • 2004: 1er premi del II Concurs de Música Jove Nosaltres també cantem de Montcada
  • 2004: 2on premi del 5è Circuit de Música en Valencià
  • 2005: seleccionat pel Circuito de Música Injuve en la categoria de cançó d'autor
  • 2006: premi Ovidi a la millor lletra per Cançó explícita

Fa poc han tret un nou disc -Teoria del caos- el qual ha acollit molt bones crítiques. Podreu escoltar-ne algunes cançons al myspace.

Aquestes són algunes de les seves actuacions:

Poema Martí i Pol + Cançó explícita


En companyia d'abisme (videoclip)



Més vídeos i cançons al myspace.